Het tijdperk van Michael

De mens op de drempel naar een nieuwe tijd

Emil Bock stelt zich ten doel om de signatuur van onze tijd te ontcijferen; de tijd waarin aan het mondiaal geworden levensgevoel van de mensen ook buitenaardse dimensies worden toegevoegd. We leven in een tijdperk waarin de catastrofen die optreden en die dreigen de gehele wereld raken, een periode waarin het zoeken naar een verruiming van het bewustzijn gepaard gaat met verstarring van politieke denkschema’s.
In de hier verzamelde opstellen uit de jaren 1923 tot 1957 komt Bock tot een steeds nauwkeuriger spiritueel inzicht in de hedendaagse ontwikkelingen. Geïnspireerd door Steiners antroposofie lukt het hem om de gebeurtenissen doorzichtig te maken, doordat hij de realiteit van de bovenmenselijke, bovenzinnelijke wereld erbij betrekt.

De gestalte van de aartsengel Michaël verschijnt als de grote, inspirerende genius van dit tijdperk. Door hem begint het doek te scheuren dat ons van de wereld van de geest scheidt. Door de kieren valt licht op de lotgevallen van mens en aarde, en in dit licht wordt de taak van de huidige mens herkenbaar: zonder vrees het innerlijke met het uiterlijke verbinden, en in het religieuze leven niet meer voorbij gaan aan een wakker en helder denken.

Auteur: Emil Bock, 164 pagina’s, prijs € 17,50 (excl. verzendkosten), herdruk door de Christengemeenschap 2023. Voor bestellen klik op deze link.