Het licht van Damascus; nieuwe uitgave

Het licht van Damascus; Een nieuwe kennismaking met Paulus

De apostel Paulus, toen nog Saulus genaamd, heeft bij Damascus een insnijdende ervaring gehad. Daarbij heeft hij de opgestane Jezus Christus ontmoet en leren kennen. Deze ervaring maakt hem tot een ander mens en geeft hem toegang tot de levende geestelijke werkelijkheid. Paulus wordt een ingewijde. Hij kan daardoor ‘de Weg’, zoals de vroege christenen hun religie beschrijven, anders verbreiden dan de kring van de twaalf apostelen.
Dit boek onderzoekt de spirituele achtergrond van deze gebeurtenis en gaat na hoe deze buitengewone mens Saulus zich als Paulus verder heeft ontwikkeld.
Paulus, die op het christendom een stempel heeft gedrukt als geen ander, en die het christendom eigenhandig naar Europa heeft gebracht.
Het boek biedt ook een nieuwe toegang tot zijn denken, zoals dat in zijn brieven tot uitdrukking komt, en dat nog niet ontdekte dimensies van het christendom bevat.

Auteur: Ton Besterveld, Het licht van Damascus – Den Haag, Christengemeenschap, ISBN 9789082465174, 192 blz., € 20 excl. verzendkosten. Voor bestellen klik op deze link.