De bijen en de mensen

Het prentenboek ‘De bijen en de mensen’ is gepubliceerd en kan besteld worden via het bestelformulier

De bijen willen graag bij de mensen zijn en voor hen zorgen. De mensen zijn de bijen dankbaar voor wat ze voor hen doen en wat ze hun geven, zoals honing en was. Maar in de loop van de tijd beginnen de mensen het te vergeten. Gelukkig is er nog het dochtertje van de imker, die een bijzondere droom heeft. Door die droom vindt ze iets waar iedereen blij van wordt en waar de bijen ook veel aan hebben.

Een modern sprookje, geïllustreerd en geschreven door Janneke Rosenbrand naar een origineel verhaal van Bert Voorhoeve. Nu te koop bij Uitgeverij Aan de Tijd of in de boekwinkel. Full-colour prentenboek, 32 blz. Het boek kost € 17,50 excl. verzendkosten. In 2021 zijn de verzendkosten voor 1 of 2 boeken € 4,00. Boeken worden via Track en trace verstuurd.

Een recensie verschenen in het blad In Beweging vindt u hier.

Bij het verhaal is een lied voor de bijen geschreven, dat door Janneke van een melodie is voorzien. Zij zingt hier samen met haar broer Kees (zang en gitaar) dit lied. In het boek is zowel een link opgenomen die naar deze pagina verwijst als een zogenaamde QR code voor de koppeling via een smartphone. Via onderstaande geluidslink kunt u het lied beluisteren. De tekst van het lied zelf vindt u via deze link.

Het lied zelf is op muziek gezet. Om het lied af te drukken kunt u deze link gebruiken.